Školenia a semináre

Školenia nielen pre colných deklarantov

Odborne a zrozumiteľne

Výhody

Riadime sa heslom odborne, ale zrozumiteľne. Bez zbytočného memorovania paragarfov.

Program

Na výber až šesť modulov, ktoré možno ľubovolne kombinovať. Cena bez ohľadu na počet osôb.

Lektori

Skúsenosti teóriou nenahradíte. Máme dlhoročnú prax. Pristupujeme k vám neformálne.

Učiť sa z praxe, nie teórie?

Prednášame poznatky otestované v 25 ročnej praxi. Prichádzame s konkrétnymi riešeniami. Vysvetľujeme predpisy.

Spraviť si plán na mieru?

Ponúkame vám až šesť rôznych modulov, ktoré možno absolvovať spolu alebo samostatne. Objednávka je nezáväzná!

Byť v známom prostredí?

Nemusíte nikam chodiť, my prídeme za vami! Buďte v kolektíve, kde sa neostýchate pýtať. Zaručujeme jednotlivý prístup aj v skupinách.

Áno? Prihláste sa na naše školenia:

Školenia postavené na praxi, nie teórii...

Našim cieľom je, aby ste sa na školení cítili pohodlne. Preto sú naše školenia neformálne. Sme za to, že aj odborné veci, idú podať zrozumiteľne a bez memorovania paragrafov. Máte na výber až 6 modulov školenia.

„V tíme má byť každý člen tak vyškolený, aby mohol prevziať prácu svojho kolegu. Nehovoríme moja práca, ale naša práca.“ —  John Adair autor, teoretik 1934

Odborne, ale bez stresu

Z praxe vieme, že ľudia si pred veľkou skupinou neradi priznávajú, že niečomu nerozumejú. Naše školenia sú zamerané na jednotlivca alebo menšie kolektívy. Klienti majú sami možnosť vybrať si celý modul alebo len tému  školenia a tak si skombinovať školenie podľa svojich predstáv. Ako to funguje? V rámci modulu sú témy. Máte možnosť zamerať sa na konkrétnu tému z modulu, ktorý vás zaujíma, a tej sa môžeme venovať podrobne.

Vyberte si z ponuky modelov:

Colné predpisy EÚ a SR, colné konanie, colná únia

1. MODUL

Colno-tarifné zatriedenie tovaru

2. MODUL

Základy pôvodu tovaru

3. MODUL

Chceme sa vzdelávať:

Pravidlá INCOTERMS

4. MODUL

Colná problematika v praxi

5. MODUL

Novinka! Školenia Intrastat-SK

INTRASTAT-SK v praxi

6. MODUL

Školenia sú určené pre zamestnancov logistiky, účtovníkov, pre  jednotlivcov aj  menšie skupiny. Skvelá možnosť, ak si chcete hlásenia Intrastat spracovávať sami!

BONUS: Na objednávku urobíme colné zatriedenie tovaru do kombinovanej nomenklatúry colného sadzobníka pre vašu skladovú evidenciu.

Navrhnite nám vlastnú tému a my sa prispôsobíme:

Teóriou prax nenahradíš. Naši lektori:

Monika Šašalová

Začínala som ako špeditér v prepravnej spoločnosti, neskôr som nastúpila na miesto colnej deklarantky. Po 15 rokoch som ukončila svoju kariéru ako vedúca colnej deklarácie a spravila si rekvalifikačné kurzy v oblasti účtovníctva. Zistila som, že dnešný biznismen nepotrebuje len rýchle preclenie. Potrebuje niekoho, kto sa mu pomôže zorientovať v spleti colných a daňových predpisov.

Marian Šašala

Svoj profesionálny rast som odštartoval nástupom do Štátnej správy v roku 1991. Počas svojej 20 ročnej praxe v colnej správe som pôsobil na pozícii vedúceho zmeny, neskôr na pozícii zástupcu vedúceho pobočky Colného úradu. V roku 2011 som prijal ponuku práce colného špecialistu v nadnárodnej spoločnosti a tak stále získavam nové skúsenosti a pohľad na colné konanie z druhej strany.

"Páči sa mi Vaša filozofia zrozumiteľne podať zákon v praxi a presne takého niekoho hľadáme. Školenia, ktoré sme zbežne absolvovali sú v praxi minimálne použiteľné. Radi by sme spolupracovali s niekým, kto má dlhoročnú prax ako VY. 😊."
Monika Fabryová
Director of customs declaration
„Na základe našej veľkej spokojnosti so školením na zmeny v Colnom zákone, máme záujem aj o ďalšie školenia. Ako prvé by sme chceli školenie na Pôvod tovaru, o ktorom ste sa aj bavili s mojimi deklarantkami.“
Peter Gabaj
Gruppenleiter LGE / Veduci skladu LGE

Cenník

Uvedené ceny sú orientačné. Cena závisí od náročnosti a podmienok školenia.

250‎€

samostatný modul

30€

hodina

- 20%

ZĽAVA

Časté otázky

Naše školenia nevyzerajú ako hodina na vysokej škole, kde v miestnosti sedí dvesto študentov práva a prednášajúci na nich sype paragrafy. Skákanie do reči je povolené. Ostych zakázaný. Je predsa logické, že ak niečomu nerozumiete, pýtate sa. Snažíme sa problém objasniť hneď, z iného uhla – inak, až kým nedospejeme k uspokojivým odpovediam. Žiadna diskusia na záver. Preto uprednostňujeme jednotlivcov, alebo malé skupiny. Veď je predsa skvelé mať prednášajúceho iba pre seba. A dostanete od nás certifikát o doplnení a rozšírení vzdelania. Akreditovaný certifikát však v zmysle Colného zákona môže vydať iba Finančná správa SR.

Naše kurzy sú určené pre pracovníkov, ktorí začínajú alebo chcú pracovať v oblasti colnej deklarácie. Užitočné sú aj pre zamestnancov podnikov, ktorým v rámci reorganizácie pribudla agenda colnej deklarácie.  Úplným začiatočníkom vysvetľujeme veci polopatisticky, zameriavame sa na podstatné veci, ktoré pri výkone svojho povolania budú potrebovať.

Celý program je prípravou na výkon funkcie colného deklaranta.  Samostatné moduly uprednostnia  mierne i viac pokročilí pracovníci colných deklarácií, logistiky, obchodných, výrobných, špedičných firiem, ktorí si chcú upevniť svoje vedomosti a vyplniť medzery. Nechcete celý modul? Skombinujte si jednotlivé témy alebo si navrhnite vlastnú! Využite naše skúsenosti. Stále aktívne pôsobíme v oblasti colnej deklarácie.

Človek sa učí celý život. Rozprávame sa spolu. Sme tu preto, aby sme vám dovysvetlili veci, ktoré už viete, ale ešte ste si nie stopercentne istí. Preto sú naše školenia neformálne. Môžete si pripraviť zoznam otázok a ten si na školení spolu prejdeme. Budeme radi za vašu spoluprácu a otázky. 

Na jeden deň (7 – 8 hodín) pripadá jeden seminár. Stojí približne 250€ a viac v závislosti od náročnosti a podmienok školenia. Je potrebné si však uvedomiť, že čím väčšiu skupinu vytvoríte, tým nám dávate menšiu možnosť individuálne sa vám venovať. Moduly si môžete skombinovať podľa záujmu alebo ich absolvovať samostatne. Všetky spolu tvoria kurz – MINIMUM COLNÉHO DEKLARANTA. Môžete si však aj vybrať len jednotlivé témy z modulov a skombinovať si ich.    

Prihlásenie je nezáväzné. Napíšete nám, o aké moduly alebo témy máte záujem, miesto a termíny, ktoré by vám vyhovovali. Dohodneme si podmienky a pošleme vám záväznú objednávku. 

Nie je problém. Napíšte nám. Rôzne školenia z colnej oblasti v hlavnej ponuke nie sú. Chcete vedieť viac napríklad o vyhláseniach o zhode? Odborný lektor z praxe je garantovaný. 

Máš vlastnú otázku, ktorá tu nebola zodpovedaná? Kontaktuj nás!

PrihláŠka

Vyberte si z našej ponuky, čo vám najviac vyhovuje. Použite prihlášku alebo nám jednoducho napíšte na e-mail.  Je to nezáväzné.

Čo najskôr sa s vami skontaktujeme. Skontrolujte si správnosť e-mailu.
Objednávka je nezáväzná. Po odoslaní formulára pripravíme cenovú ponuku a záväznú objednávku.
Súhlasím so spracovaním osobných údajov podľa Zásad ochrany osobných údajov
Napíšte nám svoje požiadavky ohľadom školenia. Miesto konania školenia, ktoré by vám vyhovovalo. Či už vás vo firme alebo v našich priestoroch. Predpokladaný počet osôb. Termín školenia si odsúhlasíme po akceptovaní cenovej ponuky.

Efektívny biznis

Výhodná spolupráca aj mimo seminárov

Certifikát AEO a zjednodušené postupy

Poznáte výhody certifikátu AEO a zjednodušených postupov?

Sú to modrené prostriedky vášho biznisu. Získanie certifikátu AEO s našim poradenstvom je ľahšie a efektívnejšie.

ZISTIŤ VIAC

Zapojili sme sa už do pilotných projektov

Potrebujete spracovať hlásenie Intrastat?

Hlásenie podáme aj spätne k mesiacu, v ktorom vznikla spravodajská povinnosť. Poradíme vám ako na to. Výber je na vás.

ZISTIŤ VIAC

Žiadosti o záväznú informáciu

Ešte nevyužívate právnu silu záväzných informácií (ZINZ)?

Prevedieme vás jej problematikou a ukážeme vám jej výhody. Už žiadne obavy z dodatočného vymerania cla. 

ZISTIŤ VIAC

Prejsť na začiatok