Žiadosti a vybavenie povolení

Žiadosti a vybavovanie povolení

Mnoho ľudí ani nevie, načo sú potrebné jednotlivé povolenia vydané colnými úradmi. Vy to viete? Kliknite na ikonku a dočítajte sa viac.

(Vybavenie povolení a spracovanie žiadostí nechajte na nás)

Colné uskladňovanie – dočasné uskladnenie

Na čo je dobrý colný sklad? Tovar, ktorý nie je tovarom Únie a je uskladnený v colnom sklade pri dovoze nepodlieha dovozným platbám ani obchodno-politickým opatreniam (ako sú napríklad licencie). 

Trvanie colného uskladnenia nie je časovo obmedzené. 

Dočasný sklad slúži na krátkodobé uskladnenie tovaru. Maximálne po dobu 90 dní. Využíva sa v prípadoch, kde nie je možné (alebo nie je žiadúce) prideliť mu colne schválené určenie alebo použitie. Laicky povedané nemôžeme alebo nechceme ho hneď precliť.

Výhody colného uskladnenia

Kedy potrebujem povolenie?

Zušľachťovací styk - čo je to?

Operácie ako prepracovanie tovaru, oprava tovaru patria do kategórie zušľachťovací styk. Ak sa výrobky vyvážajú a tieto operácie sa robia mimo územia EÚ ide o pasívny zušľachťovací styk.

Ak sa výrobky dovážajú z tretích a vy ste tí, ktorí spracovateľské operácie vykonávajú, ide o aktívny zušľachťovací styk.  Osobitné postavenie v tomto režime má zničenie tovaru pod colným dohľadom.

Tovar v týchto režimoch nepodlieha dovoznému clu a iným platbám ustanoveným inými príslušnými platnými predpismi  ani obchodno-politickým opatreniam.

Dočasné a konečné použitie

Konečné použitie

V colnom režime konečné použitie možno tovar prepustiť do voľného obehu s oslobodením od cla alebo so zníženou sadzbou cla na základe jeho osobitného použitia (napríklad jeho použitie vo výrobe).

Využíva sa najmä pri krajinách, kde nie sú preferenčné úľavy na cle ako Čína, USA. V TARIC-u je táto skutočnosť zaznamenaná formou colnej suspenzie pod názvom – všeobecné zníženie pre konečné použitie. 

Máme praktické skúsenosti s vybavením tohto povolenia . 

Dočasné použitie

Colný režim dočasné použitie – už názov hovorí, že v colnom režime dočasné použitie môže byť tovar, ktorý nie je tovarom Únie a má byť spätne vyvezený .

Môže byť úplne alebo čiastočne oslobodený od dovozného cla a bez toho, aby podliehal iným platbám a obchodnopolitickým opatreniam, za predpokladu, že nezakazujú vstup tovaru na colné územie Únie alebo výstup tovaru z colného územia Únie.

Typickým príkladom je napríklad prenájom dopravných prostriedkov, strojov, pracovné vybavenie.

 

Ako postupovať?

Dohodnite si  osobné  stretnutie . E-mailom alebo telefonicky. Úvodnú hodinu konzultácie máte ZADARMO. Myslite však na to, že má ísť o konzultáciu a nie bezplatné vyriešenie situácie. Podľa okolností vám vieme odporučiť postupy ako preclievať čo najefektívnejšie. Ako ušetriť čas aj peniaze.

„Veci v živote nikdy nepočítam na peniaze. Je skutočne jasné, že to najcennejšie, čo v živote máme, je náš čas.“ Steve Jobs

Aké výhody získate z našej spolupráce?

Nemusíte na to byť sami! Začnime spoluprácu

Prieskumy uvádzajú, že podnikatelia strávia až 221 hodín ročne vyplňovaním tlačív pre úrady. Svoj potenciál môžete využiť aj inak. Ak ste obchodník, venujte sa obchodu. Ak ste konateľ, venujte sa riadeniu firmy. Ak ste zamestnanec, vykonávajte svoju prácu k všeobecnej spokojnosti. Nie je potrebné, aby ste všetko zvládli sami. Deň má 24 hodím a záleží na vás, ako ich zužitkujete. Nechajte vybavovanie povolení a všetky žiadosti na nás!

Máme praktické skúsenosti s vybavovaním týchto povolení. Odporúčame vám skombinovať ich so zjednodušenými postupmi a ušetrí vám to množstvo času.

Pridaj sa k našim spokojným klientom

Včera boli doručené na slovensko.sk podpísané podmienky na pasívny zušľachťovací styk. Ďakujem Vám veľmi pekne za spoluprácu. A zároveň želám príjemné a ničím nerušené prežitie vianočných sviatkov.
Ing. Gabriel Lacza
Sales manager ZOS Zvolen s.r.o.
Dobrý deň pani Šašalová, oznamujem Vám, že schválené povolenie prevádzkovať colný sklad nám bolo zaslané cez ústredný portál verejnej správy - slovensko.sk do elektronickej schránky našej firmy. Ďakujeme za spoluprácu.
P. Šurinová
Laboratórium INSEMAS

Vystavenie žiadosti a vybavovanie povolení

150€

Uvedená cena je orientačná. Konečná cena závisí od náročnosti spracovania žiadosti. 

Nezáväzná objednávka

Rozbehnite svoj biznis s nami!

Čo vám ešte ponúkame?

Colné poradenstvo

Nebojte sa prijať pomoc!

Sme tu pre vás vždy, keď nás potrebujete. Riešime sporné prípady. Ponúkame skúsenosti, šetríme váš čas, ktorý môžete venovať svojej práci.

ZISTITE VIAC

Hlásenia INTRASTAT

Potrebujete ich spracovať?

Prevedieme vás problematikou, ukážeme najlepšie riešenia. Možností je viacej, záleží na vás, čo si vyberiete. S nami je to jednoduchšie.

ZISTITE VIAC

Školenia a semináre

Vzdelávajte sa!

Vyberte si z bohatej ponuky. Vzdelávajte sa v známom prostredí, jednotlivo alebo v kolektíve. Naše semináre nie sú viazané na konkrétny termín, určíte si ho sami.

ZISTITE VIAC 

Prejsť na začiatok